Reguli privind organizarea evenimentelor sportive in aer liber

Conform Ordin 535/2021 al Ministerului Tineretului și Sportului s-a emis următorul REGULAMENT privind accesul spectatorilor la evenimentele sportive:

Purtarea mastii de protectie de catre spectatori este obligatorie pe toata durata participarii la evenimentul sportiv. Spectatorii vor avea obligatia de a nu parasi locul alocat, in caz contrar fiind invitati sa paraseasca incinta. Minorii sub 5 ani nu au obligativitatea purtarii mastii de protectie.
Accesul in arena este permis doar cu genti mai mici sau egale cu dimensiunea de 30 x 21 cm. Nu se permite accesul cu mancare sau bautura.

   Pot participa ca spectatori la evenimentele sportive in aer liber persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.
   Minorii sunt exceptati de la prezentarea dovezilor medicale necesare participarii in calitate de spectatori la evenimentul sportiv.

   Toate portile de acces in interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum si poarta de acces recomandata, pentru a minimiza riscul de creare a aglomeratiei in aceste puncte. De asemenea, vor exista marcaje care sa ajute persoanele sa pastreze distanta de siguranta.
   Accesul in incinta nu va fi permis persoanelor care prezinta febra, tuse, dureri in gat, dificultate in respiratie. Persoanelor care prezinta unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomanda sa contacteze medicul de familie.